Incepe sa iti reamenajezi casa prin reciclarea becurilor si LEDurilor

Incepe sa iti reamenajezi casa prin reciclarea becurilor si LEDurilor


Incepe sa iti redecorezi casa prin reciclarea becurilor si LED-urilor

Reciclarea nu se rezuma doar la a arunca deseurile in tomberoanele cu insemnele potrivite. Bineinteles, acest proces difera in functie de tipul deseului pe care vrem sa-l aruncam, dar in ceea ce inseamna sursele de iluminat, amestecarea acestora cu celelate deseuri, nu este indicata.

Daca nu pot arunca becurile si LED-urile la gunoi, ce sa fac cu ele?

Ma bucur ca ai intrebat! Citeste articolul in continuare si afla de ce este important sa reciclam, si mai mult decat atat, cum poti sa transformi becurile arse in adevarate obiecte decorative.

 De ce sa reciclam?

In momentul in care decidem sa renuntam la sursele de lumina uzate, indiferent daca vorbim de becurile incandescente, cele economice sau cele de tip led, trebuie sa luam in calcul doua perspective, si anume: impactul asupra mediului si impactul asupra propriei persoane.

Mercurul, care este prezent in componenta becurilor ecologice cu tuburi fluorescente, neoanele sau LED-urile, reprezinta un real pericol atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru oameni, daca acestea sunt aruncate si ajung la groapa de gunoi. Un bec economic contine in medie 5 miligrame de mercur. Eliberarea acestora in atmosfera produce o poluare pe termen lung, aceasta substanta toxica infiltrandu-se in sol si ajungand in panza freatica.

!!! Daca se intampla ca un astfel de bec sa se sparga in propria locuinta, din cauza eliberarii vaporilor toxici in incapere, va fi necesara aerisirea acesteia pentru cel putin 15 minute.

De aceea, aceste echipamente, fara de care lustra din dormitor, candelabrele moderne si pendulele de perete, ar fi doar niste obiecte decorative, nu trebuie aruncate la gunoi, ci colectate si reciclate in mod corespunzator. Pentru a putea recicla, de-a lungul timpului s-au dezvoltat servicii de preluare si de colectare a deseurilor, cum ar fi Sigurec sau Recolamp.

Reciclarea creativa

Reciclarea poate sa aduca, pe langa beneficiile pe termen lung asupra mediului inconjurator, si doza de originalitate necesara pentru conturarea personalitatii casei tale. Mai ales in cazul becurilor incandescente, din cauza faptului ca nu sunt reciclabile, creativitatea joaca un rol foarte important in transformarea si refolosirea acestora alaturi de celelalte corpuri de iluminat care ti se potrivesc.

terrarium-light

Ce consideri ca s-ar potrivi mai bine cu personalitatea ta si a casei tale?  Un mini ecosistem construit in interiorul unui bec sau o opera de arta pictata pe sticla acestuia?

Reciclatul nu mai pare atat de plictisitor acum, nu? Pune-ti la incercare creativitatea si data viitoare cand se vor arde becurile aplicei de pe tavan, lustrei din dormitor sau pendulelor de perete, nu le arunca la cos, integreaza-le in atmosfera casei tale.